pengikut raksasa yang busuk

2/12/12

fatin dah jadi universal.

sekarang memang musim hubungan sejenis. yes memang musim. ta masuk lagi musim mak nyah. adik aku selalu mengadu di ganggu oleh golongan golongan macam ni. well adik aku lelaki. and semalam dia tanya aku macam mana nak get along with these people without kau rasa ada awkward moment.

memang akan jadi awkward kalau kau ta reti nak get along dengan mereka. well dulu aku kata "i hate them" and aunty aku kata ta baik lah hate diorang. okey aku change statement.

" AKU HATE KEPADA YANG BUAT PERANGAI"

okey cara nak get along with them with out ada rasa awkward moment. adalah:

1) buat macam biasa. anggap dia straight macam orang lain. berbual macam biasa, kongsi rokok macam biasa lepak macam biasa.

2) jangan isolate mereka. jangan isolate. entah aku rasa isolation bukan the right way to cure.

3) kalau mereka mula bertindak lebih dari seorang kawan, KAU TUMBUK AJA.
4) kalau kau ttbe dengar mereka adalah gay or lessy or dua alam, jangan lah ttbe kau jadi sentap and diamm ta nak berbual. relax lah. mereka cuma terikut ikut syaitan.

5) kalau kau bukan category jambu dan masculine ta payah takut. kau bukan taste mereka.


tapi ingat kalau mereka bertindak lebih. kau tumbuk aja!.

"dalam dunia ni ada lelaki, perempuan dan lain lain"

No comments: