pengikut raksasa yang busuk

1/24/12

cuti dan makan

hai. cuti semester menjengah lagi. kali ni dari 20/1/2012 - 4/3/2010. wow. cukup lama untuk buat otak aku terbelah dua.

benda yang aku ta suka duduk rumah adalah. duduk ta buat apa. memang lah kena buat kerja rumah. but ni lah. petang je dah duduk hadap laptop ngan tv tah cerita mengarut apa tah.

tapi food adalah benda terbaik untuk cuti semester. walaupun aku duduk serumah dengan parents aku, food yang mak aku masak waktu cuti aku rasa paling nikmat!

makan sepuas puas hati! semalam briyani gam. hari ni kari sardin. pergh. dengan satu apa benda aku tatahu yang penting cili padi di tumbuk dengan ikan bilis.

rasanya perfect! aku dah makan sampai 2 pinggan. nampak sangat kan sedap nya macam mana. walaupun lauknya simple. tapi masa aku cerita ni pun air liur dah meleleh tau!

mak aku masak memang tebaik. lauk simple macam makan dekat hotel 5 star!!

esok makan apa ya?

No comments: