pengikut raksasa yang busuk

2/3/11

nak duit balik boleh?


family dari singapore come mesti aku rasa macam hari raya. tahape tah dalam otak aku. bila dorang datang memang automatikly aku akan rasa raya walaupun cuma raya cina. so, semasa kedatangan aunty aku, kitorang pergi tengok cerita yang di war war kan dapat kutipan gempak r tahun ni.

cerita tu macam cerita hantu. okey aku label kan dia bentuk kesedaran. kesedaran. yang penting abang aku menyumpah2 serta gelak nak mampus masa dia tengok cerita tu. ada lah scene jerit2 sikit. sebab hantu tu berdamping dengan dia. cheh. apa lah. yang kelakar nya. hantu tu action sama macam hantu ju on. merangkak. ta hape lah.
"tu lah kau banyak sangat tengok cerita ju on tu"

cerita belum suspen lagu dah keluar dah. ta habis2 mayat hilang. cerita ni aku dah tengok dekat cerita lain. apa lah. common lah cerita melayu macam ni. kalau ada makcik misteri aja, mesti sama muka. and anak dia yang sama muka tu pakai cermin mata. adehhhhhhhh. aku gelak kot.

tahapa lah. ada pelakon lain yang ta ada dialog. ta ada watak sangat. betul2 dia buat macam supporting actor lah. kalau cerita lain supporting actor tu lah yang diorang buat macam hero sebab bila sama2 important kan cerita jadi hidup.

lepas tu, rumah besar kemain ta tutup. and g surau dengar ceramah bagai nak rak. tapii ta bagi salam. pakai masuk aja rumah orang rumah perempuan pula tu.

scene dekat hospital. aku masih ta faham. kenapa lah ta de lampu. aleh2 lampu macam kat meja belajar. itu je. adehhhhhhhhhhh. apa lah dalam pemikiran diorang. hello, walaupun malam nak mampus pun, nurse masih jalan sana sini. kalau ia pun nak wujud kan suasana seram, sila lah mengikut normaliti otak.

kepada en Syamsul Y.

serious ly cerita ni agak mengecewakan sebab hantu dia kekiri, ke kanan, merangkak pegang kaki and ada kat tiang lampu. kisah pak aziz ta habis lagi. aleh2 diia hanya mati dan mayat dia di tinggal kan macam tu. entah aku agak kecewa lah tengok cerita macam tu. dah macam ada babak yang terlalu standard tau dalam semua moovie kau. entah aku tatahu aku memang ta boleh terima ending macam tu. sangat sangat mengecewakan. jalan cerita tersusun. itu aja yang terbaik dalam cerita kau.

daripada kau buat cerita merepek tu, baik kau seponsor aku belajar. kan lagibagus.

setelah tengok cerita yang sumpah aku rasa rugi sampai aku fikir,
" baik aku tengok cerita yogi bear"
kitorang terpaksa pula kena tawaf satu jusco bukit tinggi sebab ada pak gad cam siak ta bagi kitorang keluar. padahal kereta kitorang ada je dekat2 dengan dia. dia suruh ikut bahagian depan. siap naik tangga, naik lif semua. geram betul. dah mula pulak aku berjalan dalam jusco tu. tah apa lah. memang malam semalam ta hapa lah. balik dalam pukul 3 lebih. tapi dalam keadaan masih terfikir. apahal lah cerita tu!!!!


No comments: