pengikut raksasa yang busuk

1/19/11

awak lelaki tapi awak ta ego. saya bangga :)

perempuan.

ada banyak tentang perempuan yang kebanyakkan lelaki ta tahu. or berpura-pura tahu atau buat muka berlagak macam tahu semua. sebab diorang malu nak cakap "aku ta tahu apa2 tentang perempuan" admit aja lah yang kau ta tahu apa2.

seperti semua orang tahu. asas nya seorang perempuan di katakan harus lah lembut. cakap lembut, pergerakan lembut, hati lembut semua yang lembut2 ada pada perempuan. tapi banyak orang ta tahu pasal apa yang ada dalam kelembutan tu. setiap perempuan lain-lain. jangan lah harap kan dia akan jadi sama. macam lelaki juga. setiap lelaki lain-lain. kalau di sama kan mesti akan jadi marah. mula mengamuk2.

" boleh jangan sama kan saya dengan lelaki-lelaki yang lain? SAYA LAIN TAHU?"

haha. kelakar lah. perempuan cepat memaaf kan. kebanyakkan nya. cuma kena tahu. walaupun dia memaafkan, hati dia macam HDD tau. simpan semua cerita dalam hati. sekejap aja dia boleh flash back semuanya.

*HDD= Hard Disk Drive*

sekejap je. bukan berdendam tapi beringat. supaya ta jadi lagi. sekali sakit, selama- lamaya pedih.

kalau bab putus cinta pula, perempuan memang akan menangis. menangis bagai nak rak. pastu bila dia tersedar yang lelaki tu ta bagus untuk dia, dia akan cakap:

"babi betul, macam mana lah aku leh hooked up dengan dia"

sebab kan perempuan ada self support yang boleh dia kata kan kuat. ta macam lelaki, lebih murung sebab diorang egois. ta nak menangis. tapi aku kagum kepada lelaki yang menangis. sebab dia adalah manusia. macam Hajah Aluyah kata siapa yang menangis dia alive. pedulik lah orang nak kata apa. menangis ni benda yang bagus. bila lepas kita menangis kita akan jadi tenang dan rasional.

kepada mereka yang kecewa hari ni, berdiri tegak2 dan dengan lantang nya cakap " AKU KUAT" lepas kau buat macam tu, mesti kau akan rasa diri kau memang kuat untuk menghadapi makhluk manusia yang durjana yang buat kau kecewa.

aku bersyukur sebab mr hashum adalah di antara lelaki yang alive and dia adalah lelaki. :

p/s: i love you 5 :)

4 comments:

hachereennor'ain said...

kau ada any idea tak kenapa aku boleh dengan baie dulu and tahan lama ?hmmmm .just wondering .

arteen tarmedi said...

maybe kau serasi dengan dia. lain orang lain sebab nya kan? :)

hachereennor'ain said...

kalau serasi kenapa lepas tu bergaduh ?hilang serasi ke apa ?

arteen tarmedi said...

ta semestinya serasi kita kekal. tapii yang lain aku tatau lah. itu antara kau diia dan Tuhan saja yang tahu.