pengikut raksasa yang busuk

11/6/10

freak


kadang kadang aku jadi tersepit. jadi tersepit dengan semua orang. tersepit antara dua. memang tersepit.

tersepit nak bagi tahu benda yang betul atau nak menipu aja. aku kalau boleh nak saja bagi tahu semuanya. apa yang aku rasa dan semuanya. aku ta menipu aku hhanya mendiam kan diri.

kenapa aku buat macam tu?

sebab aku ta nak orang lain tersalah faham dengan apa yang
aku nak cakap. wwell aku kalau berterus terang dia sedikit sebanyak akan membuat hati orang ter guris. aku tak tahu kenapa. mungkin ayat aku yang terlalu straight forward tapi aku cuma nak jadi jujur.

bila di sorokkan di paksa pula untuk menajwab. aku tak tahu nak jawab apa. motif aku aku nak menjaga hati. aku hanya manhu berkawan saja dengan semua orang.

aku selama ni aku hanya mengotakkan diri aku. ta bermaksud aku nak jadi liar cuma aku mahu orang percaya aku boleh survive dengan dunia luar. susah lah nak ungkap kan.

aku ta nak menipu mahupun menyorok kebenaran. aku hanya mahu menjaga hati. aku memang ta kesah dengan siapa kau berkawan kemana kau pergi dan activity yang kau lakukan. aku nak kau flexible dengan dunia luar.




1 comment:

chentaMAYA said...

biasa la tuh! nak bwt cmne. nak puaskan sume hati manusia kan xbley~