pengikut raksasa yang busuk

9/27/10

laman sosial

dulu, aku kenal sesorang melalui friendsternya. di situ lah tempat aku curi gambar2 dia.

masa aku pkai laptop ACER, aku letak dia d wallpaper. aku obses pada dia. gambar dia, gambar keluarga, even gambar dia muka poyo pun akan aku ambil buat koleksi. setelah screen laptop aku pecah, tiada lagi gambar dia. sudah tiada.

terima kasih friendster sebab memenuhi tahap ke obsesan aku terhadap dia. dan kini kami tiada friendster lagi.
setelah itu, aku masih mahu msg dia melalui YM! payah juga nak buat dia bercakap lebih dari satu muka. berselang seli itu, aku akan call dia, aku akan msg melalui hp. walaupun keputusan nya hambar. aku masih terima dengan rela. well, aku kena sabar. aku sabar menunggu. walaupun kadang-kadang sikap dia mencabar kesabaran aku. tapi aku sabar.

dan muncul lah laman sosial yang di beri nama FACEBOOK. facebook ni lah yang merapat kan aku dan dia. kisah bermula di india. di mana aku jauh di sana, dia ada di malaysia. aku cuba merapatkan diri dengan dia. setiap hari akan aku cuba untuk berchat bersama dia. melalui facebookchat. aku tag gambar henna pertama aku. dan aku hanya mahu kongsi bersama dia. kerana facebook ni juga aku bersama dia. in a relatiionship.

dan sekarang aku tiada lagi facebook.tiada lagi activity harian. blogger sahaja lah yang menjadi teman aku.

terima kasih facebook, kau bawak dia pada aku. terima kasih Tuhan. untuk semua ini.

p/s: cr aku di mana2 yang korang rasa boleh jumpa ya. aku sudah tiada facebook.

2 comments:

hachereennor'ain said...

kenapa deactivate :(

manusia berupa ultraman said...

internal problem lah yayang. sorry. tapi aku masih ada blog.