pengikut raksasa yang busuk

6/18/10

pikat itu art

hari ni aku nak jadi dr. LOVE. wah.. macam dah master benda nie. ini tips kepada kaum lelaki

" cara- cara untuk memikat hati wanita "

sebagai seorang perempuan aku tahu apa yang aku mahu kan. mungkin ada d kalangan mereka yang mengatakan "tidak" untuk sesuatu ta semestinya dia ta nak. dia suka. tapi dia ta nak tunjuk bahawa dia ada lah perempuan yang suka benda2 seperti itu. perempuan punya ego.

dan sebagai lelaki harus lah bijak untuk tafsir kan satu perempuan.

cara-untuk memikat hati perempuan.

1) melakukan sesuatu dengan surprise. jangan lak kau bantai g bagi tau apa yang kau nak buat pada dia. ta romantis betul. kalau aku jadi gf kau pun aku dah chow.

2) perempuan ini bukan materialistik tapi pecinta seni. dan seni memikat juga adalah benda yang di sukai perempuan. kalau pergi date ta salah kalau sekali sekala menghadiahkan sekuntum bunga. ta jadi masalah pun. sekuntum ta lah mahal. sekadar berapa ringgt j. ta minta sejambak.

kalau ta mampu beli bunga, belikan dia chocolate atau cookies. sweet tu kan manis.

3)tulis nota kaki padanya. seperti setiap kali nak exam atau melalui hari2 yang penting. lelaki selalu beralasan : ta reti nak tulis apa lah. saya bukan pandai sangat tulis menulis.

realiti: aku ta suroh pn tulis macam karangan bahasa melayu. sekadar 4 perkataan sudah.

contoh: - SAYA SAYANG KAMU.
- HAPPY TO BE WITH YOU.

atau apa2 ja. ta perlu karangan untuk mengadaptasi kan perasaan kan?

4) kalau dia kata " saya ta nak cakap apa2" jangan desak dia untuk bercakap ketika tu. biar kan dia senyap seketika untuk mendapat kan zon selesa dia. lepas beberapa minit tu baru lah kamu bertanya. tapi jangan mendesak.

5) melakukan sesuatu dari hati. bukan dari fikiran. rancang sesutu dengan niat untuk dia gembira. bukan untuk bukan untuk memikat hati dia.

6) beri dia sesuatu yang kamu fikir " kalau ada perempuan bagi macam nie pada aku kan romantis"

- itu atas budget. jangan lah yang mampus mahal.

7) menghargaii setiap apa yang dia bagi. walaupun dia bagi jam pasar malam. ingat cara memikat hati terbaik adalah dari jaga apa yang kamu nak cakap kan.

8 ) perlu menjadi kacak. jangan hanya bermuka kacak. tapi penampilan kacak dan wangi. jangan kau bantai pkai baju sama setiap kali date. gurls hate dat.

ini antaranya. tapi ta kira lah dah berapa lama kamu bersama si gadis memikat dia tetap kamu kena jaga. jangan lah bila sebelum dapat dia kemain lagi nak pikat sana sini. tapi bila dah dapat kau ta kekal kan. takut kau putih mata pula.

p/s: selamat mencuba.

3 comments:

IERA HAJERAH AZMAN said...

jangan bg sesuatu yang die x mampu bagii such as attention. seriyesly :|

Silent said...

haha.sweet.tp nk harap semua ni dr laki zaman skunk..hurm....

AzwaZynal said...

haha aku setuju la yg number 8 tu