pengikut raksasa yang busuk

5/11/10

:)

hari hari ter akhir aku dan dia di penang. banyak kenangan dan perkara yang dah di habis kan. aku gembira begini. dan berharap sentiasa begini.
aku dan dia ke pulau. buat pertama kalinya menaiki feri kepulau menggunakn kereta. selalunya hanya kaki sahaja yang menemani aku ke pulau. aku gembira.

aku dan dia ke taman rama-rama. cantik sangat.ini lah kepompong. comel sangat!! ini rama-rama yang ada kat situ. masa mula-mula masuk, aku sangat2 kagum dengan tempatnya. cantik and quite calm bila datang. fantastic. macam2 benda yang ta pernah tengok, kita akan tengok kat sini
antaranya.

1) pignose turtle
kura-kura berhidung babi. weh sumpah comel benda nie. cara dia nak tentukan anak dia melalui apa suhu persekitaran. kalau sejuk, dapat lah baby girl. kalau panas dapat lah baby boy.

2) kura-kura yang macam bentuk ninja turtle.
mula-mula fikir benda nie adalah batu. punya lah kitorg dok telek2, padahal dia dok tengah berehat kat situ. rupa dia sebijik cam batu.
3) ikan bermuka crocodile





ikan bermuka crocodile nie atau nama englishnya aligator fish sangat buat aku dan dia terkejut. huhu....

4) katak hijau


katak yang hijau dan ada bintik2 kuning. menarik dan terpegun.. :)


ada banyak lagi yang comel-comel. pergilah taman rama2 kat penang tu.. cantik sangat :)

No comments: