pengikut raksasa yang busuk

4/3/10

lawatan industri aerospace part 1

bila duduk duduk, fikir fikir baru aku tersedar. aku dah meninggal kan trip rupanya. rancangan awal dari kertas kerja tu aku harus pulang pada hari ini, 4-4-2010. setelah di cut trip ke melaka akan pulang pada semalam 3-4-2010. dan di cut lagi jadi 2-3-2010.

pada mula trip aku sangat bersemangat. terlalu bersemangat. mana ta semangat nie trip pertama aku organize. and menjadi. bagun ta nak sumpah pagi buta dan bersiap sambil mencangkung,

" ain, aku lupa apa aja ya? "


menunjuk kan list yang aku tulis pada malam nya dan aku fikir semuanya dah di bawak dalam bag ajaib ain tu. aku sempat ber facebooking oke? duduk menghadap rakan-rakan lain yang dah tidur~ PADA JAM 7 PAGI . memandu ke kampus sambil menelefon mr hashum aku yang masih mamai2~

*ei budak, bangun lah*


dia bergegas2 untuk berjumpa aku yang nak pergi dah. jumpa hand sweater dia pada aku dan aku hand note pada dia and chow~~

makan nasi kerabu hasil air tangan classmate aku dan mula lah perjalannan ini~~

day 1

pergi ke integrated training and services. what a cool place~ where aku dapat discover, ini lah kali pertama seumur hidup aku, aku jejak ke ipoh perak. nampak sangat ta pernah datang.. gembira. menikmati hidangan di sabar menanti restaurant. aku, ihsan, fatin and safuan, masing2 amik bubur yang berlainan dan merasa2 setiap bubur.

*comelnya*


setelah itu, solat dan terus ke ITNS. whoop,whoop. excited ta terkira dan aku dapat melihat kapal terbang, menggunakan simulator dan menaiki kapal terbang bahagian co-pilot. seronoknya~~~ tiba2 hujan lebat dan ta dapat meneruskan penggambaran lagi.

hujan dah berhenti sikit dan kami pulang. bergerak ke shah alam. tiba dan menemui ibunda yang tercinta setelah 2 bulan ta balik.

* ala, gebang j tu.. padahal nak duit saja*


shah alam oh shah alam~ nama nya kolej melati. makcik salah, dia ta kasi bantal dan cadar. makcik salah, saya nak cadar and bantal oke?

day 2


bangun pagi2 melihat tahap kereaktifan student di kolej melati. toilet sentiasa penuh. ta ada yang ta penuh. toilet chiput saja~ teringat masa zaman baiduri sebelum aku meletak kan tag NR pada dada aku~



mulakan perjalan pagi dengan pergi breakfast kat tempat yang aku pergi dengan ayah. amik gambar2 dan aku rasa semuanya kacak. next station SPIRIT. aku terpukau dengan segalanya. dengan segala2nya


spirit sudah. kini Muzium TUDM. semuanya kacak. kapal terbang nya, helicopternya, fighter nya. semua buat aku celik mata lebih banyak lebih celik. seronok nya~~~~ cantik sangat cantik dan aku suka. aku lebih banyak melihat apa yang aku nak jadi. dan kini aku harus mendapat kan LAE! licence aircraft engineer. tu yang penting





yang lain2 hari aku ta larat nak cerita. nanti aku upload aja lah gambar~~



No comments: