pengikut raksasa yang busuk

3/26/10

ubat guna2 dari seberang

aku sejak kebelakangan nie rindu india. entah kenapa aku rindu india. rindu orang nya, kesejukkan nya, makan nya. di india, bile kita reverse kereta mesti ada dia punya song.. lagu yang membuat kau rasa kau di india. di rumah aku di penang malaysia, aku terdengar lagu itu kembali. setiap pagi. dan setiap pagi itu juga aku akan bangun dan menjengah ke tingkap.

* oh lupa, aku dah lama pulang ke malaysia. aku bukan di india lagi *
dan sejak kebelakangan ni aku rindu makan idli~ apam putih yang di makan dengan kari. setiap hari masa journey kitorg dari kocci to munnar, aku akan santap makanan itu. sedap weh~~
dan yang ta seronok nya.. setiap malam aku akan mimpi makan idli.. setiap malam makan idli~~ pening kejap~ setiap malam makan idli.. dia macam memanggil2 aku okey. menyeru2 nama aku suro makan idli.

* weh! kat malaysia mana nak cari*

sampai lah aku cerita2 pada kakak aku tentang semua itu.. semuanya.. idli, reverse sensor song, dan aku rasa nak ke india lagi. suka aku dengan tempat tu.

and semalam aku jalan2 ngan mr hashum aku, thn aku ter nmpk satu kedai yang jual idli!! yeay~~ akhirnya ada yang jual idli untuk aku~~

*awak, kita g makan kedai tu nanti ya?*

ceria tiba2 :)

No comments: