pengikut raksasa yang busuk

1/25/10

sakit jiwa.

post kali nie nak cerita pasal org yang nak menegak kan melayu. bukan aku ta sokong. aku sokong cuma benda nie macam sensitif taw. ta boleh lah dengan sesuka hati j nak cakap. and bila kita ta kenal org tu. kita ta boleh sesuka hati nak judge ataw apa saja. kalau sekadar bersembang di kedai kopi berdiskusi tentang macam mana nak improve kan melayu, ta payah lah. buang waktu dan buang tenaga.

"discussion with out action = not working"

bila org keluar kan pendapat. jangan pertikai kan. kau ta kenal org tu. biar lah dia nak berpendapat. setiap org berbeza ok?

melayu oh melayu.. asyik cerita pasal melayu. macam biasa org melayu suka duduk d kedai kopi. cerita2. tapi ta akan ada perubahan. macam mana nak ubah kan bangsa kalau sendiri ta berubah. kau nak bercerita tentang org yang ta makan satu hari. tapi kau dok membakar duit. baik ta payah lah brader.

"jangan jadi macam ketam yang nak ajar anak dia jalan lurus tapi dia sendiri senget2"

apa lah. ini lah manusia. lepas 2 nak membongkak kan diri dengan pekerjaan bapak. bapak aku kerja biasa. ta perlu bongkak2. mmg pun bapak aku kerja biasa. biar lah bapak org kerja arkitek. bapa aku tidak.

haish.

" manusia lupa, manusia alpa, manusia bersangka, manusia leka, manusia berlari mengejar mimpi, apa yang di carinya hanya ILUSI!"