pengikut raksasa yang busuk

3/15/09

hujung minggu yang banggang

pelajar2 UITM sangat2 mengenali dengan satu program yang amat penting yang perlu dihadiri setiap semester. ia dikenali sebagai PROGRAM PEMBANGGUNAN DANKEPIMPINAN PELAJAR (PPKP)....

tidak tahu la ap motif program ini diadakan..sebab aku ta nmpk nilai murni dia kat mana. sumpah pening.. setiap kali program ini berakhir, aku kan bawa pulang berbakul2 carutan.. mengeji cara mereka mengorganisasi dan cara mereka mengendalikannya..

dan aku dapat merasakan institusi pengajian ini sahaja yang mengadakan program sebegitu rupa.. hua... aku tak tahu kenapa aku amat mengutuk hebat program ini.. nk kate suke sape suke? nk kate benci sangat pown tidak la... sebab yang best nye tang makan la.. sape ta ske makan ye dak?

ceramah2 yang awal nye agak seronok di dengar dan amat suram ketika sesi yang kedua.. kami nak dengar ceramah.. bukan bebelan.. mgkn aku yang ta matang.. STUDENT KOWT!!!

then "treasure hunt" yang kitorang fikir dat we were hunting for sumting padahal keluar ngan task2 yang sumpah MEREPEK! bukan nk kutuk tapi da kenyataan.. imran kate "amazing race" tapi aku nmpk die sebagai race! amazing die ta adew!!!!!!!!! dala panas! bosan! n aku ta nmpk la logik nya dimana... n mr fasilitator pown macam malas nk layan... RAMAI GLE YANG TA DATANG KOWT..

balik panas, penat n wat so ever!!! klo nk wat pengisian tolong la yang bernas!

*saya minta maaf jika mengeji hebat program ini, ini sebagai pembangun program bukan pengondam*

1 comment:

.paiz. said...

bodoh,bangang,sial,babii.. PPKP sucks..